Gesprekstherapie, natuurgeneeskundig consult, tai chi |Chi World Echt

Lichaamsgerichte Psychosociale zorg / E.E.N. Therapie

EMDR is een fijne behandelmethode om nare ervaringen te verwerken

In je leven kun je veel dingen meemaken die een grote invloed hebben. Veel ervan zul je zelf verwerken, maar sommige gebeurtenissen zijn te heftig om te verwerken. Dan sla je ze op en dit resulteert vaak tot allerlei angsten. Hierdoor word je belemmerd in je leven, waardoor je niet de dingen kunt doen die je graag zou willen doen. 

EMDR is ontwikkeld om onverwerkte gebeurtenissen te verwerken. Inmiddels is ook bekend  dat deze methode heel goed ingezet kan worden bij andere problemen en klachten.  Zoals bijvoorbeeld het oplossen van vliegangst, angst om auto te rijden en andere angststoornissen.

De afkorting EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Een hele mond vol en lastig te vertalen maar het betekent letterlijk vertaald zoiets als: "Het ongevoelig maken en opnieuw verwerken door middel van oogbewegingen".

Nu is "ongevoelig maken" niet de juiste uitdrukking. Het is absoluut niet zo dat je ongevoelig wordt door EMDR. Maar wat er bedoeld wordt is dat je niet meer OVER-gevoelig zult zijn na de behandeling met EMDR. Er wordt door behandelaars wel gezegd dat "de lading ervan af wordt gehaald". Zie ook hieronder bij "Resultaat EMDR"

Wil je nog meer, uitgebreidere uitleg over wat EMDR nu precies voor therapeutische methode is, hoe dit is ontstaan (en verder ontwikkeld), klik dan even op de volgende link naar uitgebreide uitleg EMDR

Resultaat EMDR:

Het resultaat van behandelingen met EMDR is dat de herinnering aan de gebeurtenissen hun emotionele lading verliest. Je vergeet niet wat er is gebeurd, maar je kunt er makkelijker naar kijken en mee omgaan. 

Voordelen EMDR:

Voordeel van EMDR is dat je niet heel veel hoeft te praten. Er zijn dus ook geen urenlange gesprekken nodig. 

Kennismakingsgesprek

Tijdens onze eerste kennismaking is het belangrijk om te kijken of het contact goed is tussen ons: of we een "klik" hebben. We bespreken jouw hulpvraag en ik kan dan gelijk een goede inschatting maken van de eventuele vervolgbehandeling(en).

Zo'n kennismakingsgesprek duurt ongeveer 30 minuten.

Intake-gesprek

Tijdens het intake-gesprek gaan we dieper in op jouw hulpvraag zodat ik duidelijk kan krijgen wat de kern van het probleem is. Hierdoor kan ik vaststellen wat de juiste behandeling voor je is zodat ik je effectief hulp kan bieden. 

Het intake-gesprek duurt maximaal 60 minuten. Dat geldt ook voor de vervolgbehandeling(en).

Prijzen

Kennismakingsgesprek €45

Intakegesprek en vervolgbehandelingen €85 (per behandeling)

Vergoeding door de zorgverzekeraar is mogelijk. 

EMDR

* Een enkele case kan ik - volledig anoniem - bespreken met een supervisor om advies te verkrijgen

Vliegangst – Ben jij bang om te vliegen en beperk je jezelf daardoor?
Herken je dit als je aan vliegen denkt? Word je dan onrustig, gespannen, angstig? Kun je niet genieten van de[...]

Klantervaringen met EMDR

profile-pic

Van de "demonen" uit mijn verleden verlost

Fenny heeft mij echt heel goed van mijn "demonen" uit het verleden verlost.

Er waren voor mij wat angstige levenservaringen die in de loop van de jaren maar steeds groter werden. Door super fijne open gesprekken en de EMDR therapie ben ik totaal vernieuwd, heb weer veel energie, levensvreugde en positievere inzichten.

Zou het iedereen aanraden. Het werkt echt, is niet zweverig maar helpt gewoon. Ik heb ook de medicijnen die ik wou gaan slikken niet in hoeven nemen door de therapie.

Liesbeth

Liesbeth Grispen ,
profile-pic

Nog nooit zo vertrouwd gevoeld

Ik had een grote woningbrand niet kunnen verwerken. Daarnaast meerdere angststoornissen: tandartsangst, emetofobie (angst voor overgeven).

Ik ben niet meer bang, heb geen nachtmerries en geen gefrustreerde gevoelens meer vanuit de gebeurtenissen in het verleden. Ik ben open naar mezelf, durf nee te zeggen en geef duidelijk mijn grenzen aan. Daarnaast ben ik gaan opruimen in mijn leven, ik heb structuur gezocht en ben deze op meerdere gebieden gaan inzetten. Op tijd plan ik tijd voor mezelf in.

Fenny is een open persoon, die gericht met je het probleem aanpakt, maar laat je daarbij heel erg op je gemak voelen.. Ik heb me nog nooit zo goed en vertrouwd gevoeld bij een "therapeut". Ik kom nu nog iedere maand bij Fenny en we bespreken dan alles. Mocht er wat zijn, kunnen we daarop direct schakelen.

Melanie

Melanie ,
profile-pic

Na 40 jaar van mijn rijangst af

NA 40 jaar ben ik van mijn rijangst af.

Na bijna 40 jaar durf ik weer de snelweg op dankzij de hulp van Fenny. Na de intake was de volgende sessie al een succes en durfde ik al een stukje de snelweg op en dat zelfs met een snelheid hoger dan 100 km per uur.

Na de tweede sessie durfde ik zelfs een vrachtwagen in te halen wat voorheen bijna een onmogelijkheid was daar ik dan angstaanvallen kreeg. Ik denk en weet nu dat ik een trauma opgelopen heb na een zwaar auto ongeluk met een vrachtauto.

Ik heb jaren gewacht om wat aan de rijangst te doen. Een kennis adviseerde mij eens aan EMDR te gaan doen omdat deze kennis via enkele sessies van de angst voor muizen is afgekomen.

Al zoekende op internet ben ik het profiel van Fenny tegengekomen wat me aansprak. Ze heeft me gebeld en een afspraak gemaakt en het klikte direct. Ik heb 4 sessies gehad en ik ben eigenlijk van het grootste deel van mijn rijangst af en ik zit ontspannener achter het stuur. Al met al ben ik stom geweest om niet eerder wat te doen aan de rijangst.

Daarom Fenny... BEDANKT. Voor jouw kunde, je inlevingsgevoel... Gewoon de persoon die je bent

TIM ,
profile-pic

Eindelijk weer normaal slapen!

Na 3 jaar kan ik eindelijk weer normaal slapen!

Een aantal jaar geleden heb ik een aantal traumatische dingen meegemaakt.

Ik schrok sindsdien 8 tot 10 keer per nacht wakker van nachtmerries & flashbacks. Nadat ik een paar slechte ervaringen had bij een therapeut die me niet serieus nam, was ik het vertrouwen in therapie kwijt geraakt.

Dankzij Fenny die me enorm op m’n gemak stelde, me serieus nam en me echt wilde helpen, kwam het goed.

We hebben een aantal EMDR-sessies gedaan waarbij je terug naar het moment gaat, naar wat je voelt en wat er in je op komt.

Ik kan met een opgelucht gevoel zeggen dat ik een veel positiever beeld over mezelf heb gekregen en dat ik eindelijk weer normaal kan slapen.

Fenny is een geweldige, betrouwbare, begripvolle & open therapeute en ik kan haar iedereen aanraden!!

Janine

Janine ,

Copyright 2019  Chi-World       Webdesign Sitescoach