Richt je aandacht op wat je wilt

Ik wil het eens hebben over het effect van aandacht.

Je aandacht heeft een véél groter effect op je leven dan je zo in eerste instantie denkt.
Ik wil je graag uitleggen hoe je je voordeel hier mee kunt doen.

Laten we dit  “Het Geheim van Veranderen” noemen.

Het Geheim van Veranderen is in feite een simpel principe:
Richt je aandacht alleen en volledig op wat je wilt, niet op wat je niet wilt.

Wil je bijvoorbeeld afvallen, richt dan je aandacht op slank zijn, anders (gezonder/regelmatiger) eten, meer bewegen,enzovoort. Automatisch zal je aandacht nog vaak uitgaan naar “ik ben te dik”, vet en ongezond eten, lui zijn en dergelijke. Geef dit geen extra aandacht !

Richt gelijk je aandacht weer op slank zijn, anders eten en meer bewegen en op HOE GOED JE JE VOELT EN HOE STERK JE BENT wanneer je dit blijft doen !

Een hulpmiddel om je doelen te bereiken is het ophangen van fotoknipsels met je einddoel. Gebruik daarbij je eigen foto om er je eigen werkelijkheid van te maken.

Op zo’n “dromenbord” kun je meerdere dromen visueel maken met foto’s waar jij in zit.

Maak je eigen werkelijkheid door hem eerst visueel te maken en er iedere dag naar te kijken. Richt je aandacht op wat je wilt !

Een tweede aspect is het uitkiezen van de mensen met wie je omgaat (om je doelen te bereiken). Ga meer om met mensen die ZIJN ZOALS JIJ WILT ZIJN.

In dit voorbeeld: mensen die slank zijn, op de juiste manier eten en genoeg bewegen.

Natuurlijk zijn er mensen met wie je om “moet” gaan, zoals je partner, je kinderen en eventueel andere familieleden. Het is erg belangrijk dat deze mensen je op zijn minst steunen in wat jij doet. Het beste is het wanneer deze mensen in je directe omgeving, die meestal de grootste sociale druk op je leggen, hetzelfde doel hebben als jij.

Meestal ligt één van de grootste obstakels dan ook hier.

Probeer ze duidelijk te maken hoe belangrijk het voor je is en vraag om medewerking. Willen ze je echt niet bijstaan, dan is het goed om na te denken over hoe belangrijk jij eigenlijk voor hen bent en of deze relaties niet schadelijk voor je zijn.

Oei, harde woorden ! Ja, maar dit is wel de waarheid en als je werkelijk je doelen wilt bereiken, heb je alleen maar baat bij de waarheid.

Let wel op: Hiermee zeg ik niet dat je gelijk al je relaties moet afkappen ! 

Maar ga er wel vanuit dat wanneer jij verandert, je relaties ook zullen veranderen. Dat is voor veel mensen een eng idee en een reden om niet door te zetten bij hun pogingen.

Het is daarom belangrijk goed te kijken waarom je jouw specifieke doel wilt bereiken. Wat zit erachter ? In ons voorbeeld: Waarom wil je afvallen ? Vanwege je gezondheid ? Dan mag je je niet tegen laten houden door je partner !

Is het omdat je je onzeker voelt ? Misschien twijfel je eraan of je partner je nog aantrekkelijk vindt. Het kan best zijn dat wanneer je dit bespreekt met je partner je erachter komt dat je gevoelens en gedachten hierover niet kloppen en je partner je gewoon wat meer aandacht gaat geven na dit gesprek.

Dan kun je gewoon blijven hoe je bent en is jouw werkelijke doel, namelijk je geaccepteerd en geliefd voelen, veel gemakkelijker bereikt ! Kun je lekker blijven eten wat je graag eet…

Dus, kort samengevat:
1.       Kies de mensen uit waar je mee omgaat. Ga om met mensen die zijn zoals jij wilt zijn.
Ken je zulke mensen niet ? Leer ze kennen ! Ga naar plaatsen waar je zulke mensen tegenkomt (sportscholen, verenigingen, praatgroepen,etc.).

2.       Bespreek alles goed met de mensen om je heen. Leg uit waarom dit zo belangrijk voor je is. Vraag om hun steun.
Laat ze weten dat je van ze houdt, zodat ze zich niet in de steek gelaten voelen omdat je nu vaker met andere mensen omgaat. Sluit indien nodig compromissen (bijvoorbeeld over hoe vaak je de deur uit gaat) , maar laat je niet tegenhouden.

3.       Richt al je aandacht op de dingen die te maken hebben met jouw doel. Denk aan je doel, praat veel over je doel en doe steeds maar weer de dingen die met je doel te maken hebben. Wanneer jouw aandacht automatisch naar je “oude gewoontes” gaat, maak je hier dan niet druk om. Denk vervolgens weer aan je nieuwe gewoontes en aan hoe je je voelt, ervan uitgaande dat je je doel al hebt bereikt!

4.       Beloon jezelf ! Het is belangrijk ieder succes te vieren. Dit betekent niet dat je een taart opeet, nadat je een kilo bent kwijt geraakt. Juich hardop wanneer je iets hebt bereikt ! Geef jezelf een schouderklopje ! Nog beter werkt het als de mensen uit je omgeving met je mee juichen,  je een schouderklopje geven of je anders belonen…

Nu kun je aan de slag !

En laat me weten hoe het gaat of wat je mening is over dit onderwerp door onder dit bericht een reactie te plaatsen…

En gun andere mensen ook meer kans om hun leven te verbeteren:
DEEL dit artikel in je netwerk via Facebook, Twitter en/of LinkedIn door op de knoppen te drukken.

Plaats een reactie